По-зелени с гъвкави опаковки

В последно време пластмасовите опаковки са взети на прицел, а супермаркетите и производителите са под нарастващ натиск да намалят употребата им, за да намалят вредите за околната среда. Ето обаче, някои от важните ползи за околната среда, следствие от използването на гъвкави стоящи опаковки: Един от глобалните проблеми са хранителните отпадъци.

Около 33% от храната в света се изхвърля. Представете си количеството енергия, което се използва и въглеродния отпечатък при транспортиране на отпадъците. Пластмасата предлага най-добрата защита срещу газовете и влагата, които разграждат храната и водят до нейното разваляне, като по този начин удължава живота на продукта и намалява хранителните отпадъци. Допълнително предимство на гъвкавите опаковки с цип е, че те насърчават потребителя да затвори и използва повторно опаковката, вместо просто да я изхвърли след първоначалната употреба – още веднъж удължавайки живота на храната и намалявайки отпадъците.

Гъвкавите стоящи опаковки са леки и заемат минимално пространство – това намалява въглеродния отпечатък както в производствения процес, така и при транспортирането на стоките. По-лекият материал също води до директно намаляване на отпадъчния продукт след употреба. Гъвкавите стоящи опаковки позволяват цялата маркетингова и хранителна информация да се отпечатва директно върху опаковката, премахвайки необходимостта от етикетиране.

Основен цвят
по подразбиране
цвят 2
цвят 3
цвят 4
цвят 5
цвят 6
цвят 7
цвят 8
цвят 9
цвят 10
цвят 11
цвят 12